Négyen egy dobozban!

Négy ember, két hét, egy autó, és vagy 4000 kilométer: ez lesz első lakókocsis nyaralásunk, a blog pedig ennek a krónikája.

Friss topikok

a napfényes Szlovénia és a ház a hegyen

2011.06.29. 19:39 gergocske

A kölcsöncukros kávé után szedelőzködünk és indulás Szlovénia felé, tisztába tesszük az autót azaz leeresztjük a löttyöket, feltöltjük a tartályokat majd barátságos búcsú a nyugdijaskempingtől, amely barátságos de ingerszegény, még akkor is ha a sántakacsa néhanéha elhúz mellettünk, apró lábaival karikázva serényen a nádas felé. Ennyit a showelemekről, byebye Vonyarcvashegy.

 

Útirány Rédics, a határátkelő Szlovénia felé, amely ország utakból és dombokból áll. Már tudunk biztonsági övvel bekötve is szundizni hátul, rövid kávézós megálló Celjében amelynek számos nevezetessége van, nézzetek utána a neten, pl van egy kávézó amely udvarán áll egy fekete Elvis Presley-féle Cadillac. És ezzel elsoroltam Szlovénia legdurvább látványosságait, pályára fel, irány valami kimondhatatlan nevű településen fekvő kimondhatatlan nevű camping, az Adria partján. Ime az érdekfeszitő látvány:

 

 

 

 

 

 

Pár óra pályázás után, meg a Márai hangoskönyv kiröhögése és Fülig Jimmy kalandjainak meghallgatása után kisimult ráncokkal érkezünk Kimondhatatlan Nevű helységbe, a recepció melletti leállósávra be, aranyos Kimondhatatlan Nevű kislányka adja a térképet, mi pedig gyalogosan keressük a tenger mellett fekvő szabad placcokat a Kockának. Kiérve a tengerpartra, nagy csalódás. A part nem homokos, nem kavicsos hanem betonos, azaz óriási betonkockáról lehetne fejest ugrani a vizbe. Az is elég mocskos, hináros, posványos, shrekkes, na indulás tovább.

 

Aztán, előbújnak a négyenegydobozban életforma nehezebb momentumai, amikor egyikünk vezet, a másik navigál, ketten pedig felváltva mondják hogy „itt balra” „nemis, menjünk jobbra Kimondhatatlanvicébe” „akkor álljál meg” „persze, mindig neked kell legyen igazad” „drágám, két éve fújom hogy vágasd le a hajad” „bezzeg a középiskolába rám se néztél” és társaik.

 

Jó lenne átérni sötétedés előtt egy másik kempingbe, ahol nem betonos zsiros salátás olajos a tengerpart, éppen ezért Gergő turbóüzemmódba kapcsol, azaz 115-tel is megyünk néha. A konfliktus forrása igazából nem a végsebesség, hanem a kanyarban fellépő centrifugális illetve centripetális erőknek a női lélekre és rendszeretetre gyakorolt káros hatása. Pedig már Olaszországban krúzolunk, annyiban másabb mint Szlovénia hogy menet közben hátulról tol egy Alfa, előz egy 52 éves Fiat500, és jobbról beint egy vespás kismotoros amorózó, hogy basta! Ettől függetlenül, a női nem iránti hódolatunk jeléül óvatosan lépegetünk át Triesten, a kismotorosok káromkodását figyelmen kivűl hagyva bólogatunk a következő kemping felé.

 

A bólogatásról Gergő valószinűleg párezer kilométer múlva le fog szokni, a kifejezés annyit jelent, hogy pl kettesből hármasba való váltásnál nem vajpuhán viszi át a nyomatékot hanem picit jobban kihúzatja a wágent. De ne gondoljatok valami hétezerre, kedves lakóautós főbérlő nyugi, hanem csak lájtos 2500, a mindennapi Evó9-turbó-4x4-285lóerős járgányt viszont csak így lehet tolni, a turbódizel és az utasok kényelme viszont vajpuha, romantikus mozdulatokat kiván. Monácska persze több szent, illetve bibliai szereplőre való hivatkozással adja tudtára a choffeurnek, hogy a kurva anyja. Megszületik a jóöreg ifás aforizma modern átirata, mely szerint a lakóautó a leggyorsabb autó a világon, mert mindig ő megy a sor elején. Végülis, ide érkezünk: 

 

 

Este, még zárás előtt megérkezünk Santa Maria vagy Santa Senza Akarmicsoda helységbe, ahol 120.000 négyzetméteres kemping várja a fáradt dobozbanutazókat. Ez a vashegyi nyuggerkempinghez képest már sokkal olaszabb, a recepciós csajszi csodálkozik, hogy román papirokkal nem munkafelvételre, hanem nyaralni jöttünk. Kiválasztjuk a tengerre néző placcot fenn a szikla tetején, 150 méteres mélységben pedig ott a tengerpart. Holnap azt is megnézzük, gyermekek. De előtte még gyorsan előkerül a fagyasztóból a megfáradt utazók varázsitala, a jóöreg Jaegermeister, nagyon csúszik a sör, letámasztjuk a Kocka lábait, hogy ne imbolyogjon, a srácok pedig valami ismeretlen indittatásból főzni szeretnének. Éjszakai szerelés? No problem. 

 

 

 

Mire a csajok feleszmélnek, már rotyog is a kempinges babfőzelék. Újabb sörök, beszélgetés életről, barátságról, majd jóéjszakát. Mai napon semmi esemény, egész napos lazulás a strandon az ordibáló ragazzók között. Most fő a spagetti, megyek. Utolsó képünk cime: házimunka. 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: turizmus utazas olaszorszag jagermeister szlovenia negyen lakokocsi lakoauto

A bejegyzés trackback címe:

https://4en1dobozban.blog.hu/api/trackback/id/tr853025470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása